Zelfgemaakt Perentaart Recept| De receptcriticus

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Deze perentaart is net zo lekker als prachtig! Het heeft een perfect schilferige korst gegarneerd met gesneden peren en bedekt met een heerlijke kruimel topping van bruine suiker.

Ik hou van een goed klassiek dessert zoals deze perentaart die ik voor elke gelegenheid kan gebruiken. Nog een paar van mijn andere favorieten zijn deze Strawberry Shortcake, deze cheesecake en deze heerlijke caramel-appeltaart.

Het bovenaanzicht van een perentaart met een schijfje dat eruit wordt gehaald met een taartschep. Het bovenaanzicht van een perentaart met een schijfje dat eruit wordt gehaald met een taartschep.

Perentaart Recept

Deze perentaart is zo lekker dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen! Moet ik beginnen met je te vertellen over de hemelse korst die boterachtig en schilferig is? Of misschien beginnen we met de vulling die zo goed is dat ik hem helemaal alleen met een lepel zou kunnen eten? Of de magie die deze twee dingen creëren als je ze samen bakt en een gekarameliseerde topping krijgt om ze allemaal te combineren?

Het dessert wordt bij ons thuis serieus genomen, en deze faalt nooit! Deze perentaart is heerlijk en zal een schot in de roos zijn en de ster van de show zijn bij elke borrel. Het gaat ook zo gemakkelijk samen! Dus zorg ervoor dat je dit recept opklopt om indruk te maken op je gasten. Tegen het einde van de avond zullen ze allemaal om het recept vragen! Serveer dit met wat vanille-ijs en ze zullen niet bij één plak kunnen stoppen.

Ingrediënten om een ​​perentaart te maken

De ingrediënten die je nodig hebt om deze perentaart te maken zijn zo simpel! Ik wed dat je ze al in je keuken en voorraadkast hebt staan. Bekijk de receptenkaart onderaan de post voor exacte ingrediëntenmetingen.

Korst

  • Meel: Bloem voor alle doeleinden is geweldig voor deze korst.
  • kristalsuiker: De suiker voegt een zoet element toe.
  • Zout: Het zout zal alle smaken van de andere ingrediënten versterken.
  • Boter: Zorg ervoor dat de boter ongezouten is en koud.
  • Eigeel: Ik gebruik altijd grote eieren als ik aan het bakken ben.
  • Koud water: Dit zal helpen om alle ingrediënten in de korst samen te binden.

Vulling

  • Grote (matig rijpe) peren: Kern je peren en snijd ze in dunne plakjes zodat ze er egaal uitzien op deze perentaart.
  • Citroensap: U kunt vers of gebotteld gebruiken.
  • Maïszetmeel: Hierdoor wordt de vulling dikker.
  • Bruine suiker: De bruine suiker maakt de vulling zo lekker! Sla het niet over!
  • Gemalen kaneel: Voeg een vleugje kaneelsmaak toe en deze vulling smelt in je mond.

Kruimeltopping

  • Meel: Bloem voor alle doeleinden werkt perfect voor deze topping.
  • Bruine suiker: De bruine suiker karmeliseert nadat deze bovenop kookt.
  • Boter: De boter MOET koud zijn om deze topping voor deze perentaart te laten uitkomen.

Hoe maak je een perentaart?

Dit recept voor perentaart is eenvoudig in elkaar te zetten. De meeste tijd wordt hiermee in de oven doorgebracht, wat betekent dat wachten tot het klaar is het moeilijkste is!

Korst

  1. Meng droge ingrediënten: Meng in een middelgrote kom de bloem, suiker en zout door elkaar. Met behulp van een vork of een gebak blender, snij de koude boter door het bloemmengsel en snij het erdoor tot het op broodkruim begint te lijken.
  2. Voeg eidooier en water toe: Voeg de eidooier toe en meng zo goed mogelijk met een vork voordat je 2 eetlepels van het gekoelde water toevoegt. Kneed het deeg voorzichtig door elkaar, voeg indien nodig meer water toe om het deeg tot een bal samen te brengen.
  3. Chillen: Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast opstijven en verwarm de oven voor op 375 ° terwijl het afkoelt.
  4. Rol deeg: Rol het deeg na het afkoelen uit tot een cirkel van inch dik. Als het deeg kraakt terwijl je het rolt, geef het dan een paar minuten de tijd om iets op te warmen voordat je het opnieuw probeert. Om het over te brengen naar de taartvorm, rolt u het deeg op uw deegroller en rolt u het uit over de taartvorm.
  5. Druk in de pan: Druk de bodem en zijkanten in de pan. Snijd het overtollige deeg af door met de deegroller over de bovenkant van de taartvorm te rollen. Prik met een vork een paar keer in de bodem van de pan. Zet in de koelkast tot de peren en de topping klaar zijn om de perentaart in elkaar te zetten.

Vulling

  1. Combineer en gooi: Voeg de gesneden peren, citroensap, maizena, bruine suiker en kaneel toe aan een grote kom. Gooi tot gecombineerd. Zet opzij tot de kruimeltopping klaar is.

Kruimeltopping

  1. Mengen: Voeg in een middelgrote kom de bloem, suiker en boter toe. Mix met een deegsnijder of je vingers tot het mooi kruimelig is.

Montage

  1. Peren schikken: Schik de peren in de gekoelde korst en bestrooi de bovenkant met de kruimeltopping.
  2. Bakken: Bak 35-40 minuten, tot de randen van de korst goudbruin zijn en de topping lichtbruin is en lichtjes gesmolten (zoals een glazuur) in de peren.
  3. Koel: Laat 10-15 minuten afkoelen voordat u de taartvorm uit de taartvorm haalt en serveert.
4 foto's die laten zien hoe je de kruimeltopping maakt en een perentaart in elkaar zet. 4 foto's die laten zien hoe je de kruimeltopping maakt en een perentaart in elkaar zet.

Waarom moet ik koude boter gebruiken?

Het gebruik van koude boter is een MUST als het gaat om het maken van een recept voor perentaart (of een korst of gebak). Je hebt koude boter nodig omdat je niet wilt dat de boter smelt terwijl je hem mengt. De koude boter helpt bij het creëren van een barrière en luchtbellen waardoor het een schilferige en heerlijke korst wordt!

Het bovenaanzicht van een perentaart op een witte schotel. Het bovenaanzicht van een perentaart op een witte schotel.

Overgebleven perentaart bewaren

Als je perentaart over hebt, moet je deze in de koelkast bewaren. Dekt het en het gaat ongeveer 1-2 dagen mee.

Een plakje perentaart op een bord met een zilveren vork die er een stuk van snijdt. Een plakje perentaart op een bord met een zilveren vork die er een stuk van snijdt.


Korst

  • Meng in een middelgrote kom de bloem, suiker en zout door elkaar. Snijd met een vork of een staafmixer de koude boter door het bloemmengsel en snij het erdoor totdat het op broodkruimels begint te lijken.

  • Voeg de eidooier toe en meng zo goed mogelijk met een vork voordat je 2 eetlepels van het gekoelde water toevoegt. Kneed het deeg voorzichtig door elkaar, voeg indien nodig meer water toe om het deeg tot een bal samen te brengen.

  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast opstijven en verwarm de oven voor op 375 ° terwijl het afkoelt.

  • Als het afgekoeld is, rol je het deeg uit tot een cirkel van inch dik. Als het deeg kraakt terwijl je het rolt, geef het dan een paar minuten de tijd om iets op te warmen voordat je het opnieuw probeert. Om het over te brengen naar de taartvorm, rolt u het deeg op uw deegroller en rolt u het uit over de taartvorm.

  • Druk de bodem en zijkanten in de pan. Snijd het overtollige deeg af door met de deegroller over de bovenkant van de taartvorm te rollen. Prik met een vork een paar keer in de bodem van de pan. Zet in de koelkast tot de peren en de topping klaar zijn.

Vulling

  • Voeg de gesneden peren, citroensap, maizena, bruine suiker en kaneel toe aan een grote kom. Gooi tot gecombineerd. Zet opzij tot de kruimeltopping klaar is.

Kruimeltopping

  • Voeg in een middelgrote kom de bloem, suiker en boter toe. Mix met een deegsnijder of je vingers tot het mooi kruimelig is.

Montage

  • Schik de peren in de gekoelde korst en garneer met de kruimeltopping.

  • Bak 35-40 minuten, tot de randen van de korst goudbruin zijn en de topping lichtbruin is en lichtjes in de peren is gesmolten.

  • Laat 10-15 minuten afkoelen voordat u het uit de taartvorm haalt en serveert.



Serveert: 8

calorieën280kcal (14%)Koolhydraten50g (17%)Eiwit3g (6%)Dik8g (12%)Verzadigd vet5g (25%)Meervoudig onverzadigd vet1gEnkelvoudig onverzadigd vet2gTrans vet1gcholesterol43mg (14%)Natrium91mg (4%)Potassium129mg (4%)Vezel3g (12%)Suiker26g (29%)Vitamine A270IU (5%)Vitamine C4mg (5%)Calcium27mg (3%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Nagerecht

Keuken Amerikaans

trefwoord Perentaart

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’ );
fbq( “init”, 1748581388781497 );

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Flavourfair.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart