Recept voor zelfgemaakte mayonaise met 4 ingrediënten | De receptcriticus

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Gemakkelijke zelfgemaakte mayonaise is vers en gemakkelijk thuis te maken. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze heerlijke en veelzijdige specerij voor op sandwiches of in dipsauzen en sauzen!

In de winkel gekochte sauzen kunnen veel additieven bevatten om de houdbaarheid te behouden. Ik gebruik graag mayonaise om mijn eigen sauzen thuis te maken, omdat ik kan bepalen wat er in het recept staat. Probeer eens wat van mijn andere zelfgemaakte kruiden, zoals kaassaus, de populaire Utah-frituursaus of gemakkelijke buffelsaus.

Close-up foto van romige mayonaise in een glazen pot met een mes dat mayonaise opheft.  Citroenen en eieren op de achtergrond.Close-up foto van romige mayonaise in een glazen pot met een mes dat mayonaise opheft.  Citroenen en eieren op de achtergrond.

Zelfgemaakte Mayonaise Recept

Iedereen houdt van mayonaise. De dikke en romige textuur maakt het een onmisbare smaakmaker voor zoveel dingen! Het is een nietje bij mij thuis, en mijn oudste zoon werd gek van dit recept! Mayonaise kan worden gebruikt om op sandwiches, hamburgers of wraps te smeren, en hij gebruikte het allemaal voor alles wat hij kon! Ik gebruik dit zo vaak, en ik heb het zelfs eerder in een chocoladetaart gebruikt!

Mayo is niet alleen een smaakmaker, maar wordt ook gebruikt als basis voor veel dressings. Het combineert perfect alle soorten smaken om heerlijke romige texturen te creëren. Ik gebruik graag zelfgemaakte mayonaise in mijn zelfgemaakte dressings zoals deze dressing. Het is ook heerlijk in sauzen zoals deze, of zelfs in recepten zoals mijn kipsalade. Als je het eenmaal helemaal opnieuw hebt gemaakt, koop je het nooit meer in de winkel!

Welke ingrediënten zitten er in zelfgemaakte mayonaise?

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om zelfgemaakte mayonaise te maken. Hoogstwaarschijnlijk heb je alle ingrediënten bij de hand om dit recept te maken, dus zorg ervoor dat je de receptenkaart aan het einde van dit bericht controleert voordat je naar de winkel gaat.

  • Groot Ei: Het enige dat voor dit recept nodig is, is één ei (gebruik het hele ei, niet alleen de eidooier). Zorg dat het op kamertemperatuur is!
  • Vers Citroensap: Dit stabiliseert de mayonaise en voegt ook nog eens een heerlijke smaak toe.
  • Zout: Een snufje zout helpt de smaken op smaak te brengen en de citroen in balans te brengen.
  • Koolzaadolie: Olie helpt de ingrediënten samen te binden. Je kunt ook avocado-olie, plantaardige olie of extra vierge olijfolie gebruiken als je dat liever hebt.

Hoe maak je Mayonaise?

Zelf mayonaise maken is wetenschap in de keuken! Emulgerende olie met het ei zorgt voor het dikke en romige mengsel. Je wilt geen gebroken mayonaise (waar de ingrediënten niet samen emulgeren), dus volg de eenvoudige instructies nauwkeurig om deze mayonaise te maken.

  1. Toevoegen aan pot: Voeg in een pot of kom het ei, het citroensap en het zout toe.
  2. emulgeren: Plaats je staafmixer op de bodem van de pot en begin met het mengen van het mengsel terwijl je langzaam de olie toevoegt.
  3. Verdikken: Blijf mengen totdat het dikker wordt en alles is gecombineerd.
  4. Op te slaan: Bewaar in een luchtdichte pot maximaal een week in de koelkast.
Vier procesfoto's van het maken van mayonaise.  De eerste foto is een glazen pot met ei, citroensap en zout.  Tweede foto van de staafmixer die in de olie mengt terwijl deze naar binnen stroomt. Derde foto is de staafmixer die alle ingrediënten in de glazen pot mengt.  Vierde foto is de romige afgewerkte mayonaise in de glazen pot.Vier procesfoto's van het maken van mayonaise.  De eerste foto is een glazen pot met ei, citroensap en zout.  Tweede foto van de staafmixer die in de olie mengt terwijl deze naar binnen stroomt. Derde foto is de staafmixer die alle ingrediënten in de glazen pot mengt.  Vierde foto is de romige afgewerkte mayonaise in de glazen pot.

*BELANGRIJKE TIP*

Er is één heel belangrijke truc om perfect romige, dikke zelfgemaakte mayonaise te maken. Na vele pogingen en onderzoek heb ik nu het antwoord!

  • HET EI MOET OP KAMERTEMPERATUUR ZIJN: Ik heb deze tip vetgedrukt omdat het de sleutel tot dit recept is. Ik heb veel recepten onderzocht en ontdekte dat een koud ei kan leiden tot een vloeibare mayonaise. Om een ​​dik mengsel te krijgen, moet het ei minstens 60-70 graden Fahrenheit zijn. Als je geen tijd hebt om het ei op kamertemperatuur te laten komen, dompel het ei dan ongeveer 15 minuten onder in warm water.

Bovenaanzicht foto van mayonaise in glazen pot met een mes bedekt met mayonaise en uit de pot tillen.Bovenaanzicht foto van mayonaise in glazen pot met een mes bedekt met mayonaise en uit de pot tillen.

Mayonaise bewaren

Omdat zelfgemaakte mayonaise wordt gemaakt met een rauw ei, moet je deze instructies volgen bij het bewaren van je mayonaise. Zorg ervoor dat je het gekoeld bewaart, dan heb je altijd wat bij de hand!

  • Koelkast: Bewaar in de koelkast goed afgedekt in een afsluitbare container gedurende 5-7 dagen. De vuistregel voor zelfgemaakte mayonaise is dat deze net zo lang meegaat als je eieren.


  • Voeg in een pot of kom het ei, het citroensap en het zout toe.

  • Plaats je staafmixer op de bodem van de pot en begin met het mixen van het mengsel terwijl je langzaam de olie toevoegt.

  • Blijf mengen totdat het dikker wordt en alles is gecombineerd.

  • Bewaar in een luchtdichte pot maximaal twee weken in de koelkast.

  • Gebruik als specerij of in andere diprecepten!


Dit recept kan ook in een keukenmachine gemaakt worden.


Serveert: 12

Portie1eetlepelcalorieën166kcal (8%)Koolhydraten1gEiwit1g (2%)Dik19g (29%)Verzadigd vet2g (10%)Meervoudig onverzadigd vet3gEnkelvoudig onverzadigd vet13gTrans vet1gcholesterol14mg (5%)Natrium296mg (12%)Potassium6mgVezel1g (4%)Suiker1g (1%)Vitamine A20IUVitamine C1mg (1%)Calcium2mgIjzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus kruiderij, dip

Keuken Amerikaans

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’ );
fbq( “init”, 1748581388781497 );

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Flavourfair.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart