Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.
Deze kip piccata is een licht en heerlijk Italiaans gerecht dat nooit teleurstelt. De sappige gepaneerde kip wordt gesmoord in een frisse citroen-kappertjessaus die bij elke hap explodeert van smaak.
Het komt zo gemakkelijk samen, maar presenteert zich toch zo mooi! Iedereen die het maakt, is aangenaam verrast hoe snel het in één koekenpan samenkomt. Als je op zoek bent naar meer eenvoudige recepten voor één koekenpan, probeer dan deze kip, deze Salisbury-steak of deze makkelijke roerbakschotel boordevol groenten.
Wat is Kip Piccata?
Chicken Piccata is een klassiek Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn heldere smaken. Dit recept is een geruststellend gerecht gemaakt met licht gepaneerde kip en genesteld in een gratis citroen- en kappertjessaus. U zult de combinatie van de malse kip met de citroen-kappertjessaus maken! Dit is een geweldig familiediner en als je geluk hebt, heb je misschien de volgende dag zelfs restjes!
Deze eenpansmaaltijd komt zo snel samen dat je tijd hebt om het compleet te maken met enkele van mijn favoriete bijgerechten. Ik serveer het graag op een bedje van engelenhaarpasta en een kant van asperges of broccoli. Als ik me echt ambitieus voel, maak ik zelfs mijn makkelijke lookbrood! Deze piccata met kip is zo heerlijk en stevig genoeg om al je gasten te vullen!
Ingrediënten Kip Piccata
- Olijfolie: Door de kipfilets in olijfolie te bakken, wordt de kip bruin en blijft hij niet aan de pan plakken.
- Kippenborsten: Kipfilets zonder botten zijn perfect voor dit recept.
- Zout en peper: Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout.
- Meel: Door de kip met bloem te bedekken, wordt de buitenkant van de kip licht gepaneerd.
- Witte wijn: Dit is een heerlijke toevoeging om de pan te helpen blussen en de saus op smaak te brengen.
- Knoflook: De knoflook brengt de saus en de kip op smaak.
- Verse tijm: Verse kruiden laten een recept altijd opvallen.
- Kippen bouillon: De kippenbouillon helpt bij het creëren van een basis voor de saus voor de kip piccata.
- Kappertjes: De kappertjes combineren mooi met de citroensmaak. Als de kappertjes in pekel zijn gebotteld, giet ze dan af voordat je ze in dit recept gebruikt.
- Citroensap: Geloof me als ik zeg dat vers ALTIJD het beste is, dus gebruik echte citroen.
- Maïszetmeel en water: Als je deze twee ingrediënten met elkaar mengt, ontstaat er een verdikkingsmiddel voor de saus.
Kip Piccata maken
Kip piccata is zo eenvoudig en klaar in minder dan 30 minuten! Door dit in één koekenpan te maken, is het snel opruimen! Volg deze stapsgewijze instructies of van de receptenkaart onderaan dit bericht.
- Seizoen en vacht: Voeg in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag de olijfolie toe op middelhoog vuur. Zout en peper de kipfilets aan beide kanten. Voeg de bloem toe aan een ondiepe kom en bedek elke kant.
- Kok: Voeg de kipfilets toe en bak 5 minuten aan elke kant. Draai de kip om. Blijf de kip koken tot hij goudbruin is aan de buitenkant.
- Maak de saus: Haal de kip eruit en leg deze apart op een bord. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak 20 seconden. Voeg de witte wijn en het verse citroensap toe en roer om de pan te blussen. Roer de tijm en kippenbouillon erdoor.
- Verdikken: Klop de maizena en het water in een kleine kom. Voeg toe aan de saus en klop tot deze begint in te dikken.
- Combineren: Voeg de kip weer toe aan de saus en schep de saus erover. Serveer de kip piccata direct.
Wat kun je serveren bij Chicken Piccata?
Kip Picatta zou perfect passen bij een van de volgende opties! We houden ervan met pasta met engelenhaar, maar voel je vrij om het te serveren met wat je bij de hand hebt of met wat je familie lekker vindt.
Restjes bewaren
Deze kip-piccata kan de volgende dag als lunch worden gegeten als je restjes hebt! Je kunt het ook in de vriezer bewaren voor een doordeweekse maaltijd als je in de problemen zit en geen tijd hebt.
- Koelkast: Als je kip is afgekoeld, bewaar hem dan in een luchtdichte bak. Zet het in de koelkast en het blijft tot 3 dagen goed.
- Diepvries: Laat de kip volledig afkoelen en bewaar in een luchtdichte verpakking of wikkel in folie. Bevries tot drie maanden. Als het klaar is, ontdooit u het een nacht in de koelkast en verwarmt u het opnieuw tot het is opgewarmd.
- Opwarmen: Om ervoor te zorgen dat het zijn vocht vasthoudt wanneer je het opwarmt, kun je het het beste op laag en langzaam koken. Zet het in de oven op ongeveer 275 graden Fahrenheit en verwarm het ongeveer 15 minuten of tot het is opgewarmd.
-
Voeg in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag de olijfolie toe op middelhoog vuur. Zout en peper de kipfilets aan beide kanten. Voeg de bloem toe aan een ondiepe kom en bedek elke kant.
-
Voeg de kipfilets toe en bak 5 minuten aan elke kant. Draai om en blijf koken tot de kip gaar is en goudbruin aan de buitenkant.
-
Haal de kip eruit en leg deze apart op een bord. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak 20 seconden. Voeg de witte wijn en het verse citroensap toe en roer om de pan te blussen. Roer de tijm, kappertjes en kippenbouillon erdoor.
-
Klop de maizena en het water in een kleine kom. Voeg toe aan de saus en klop tot deze begint in te dikken.
-
Voeg de kip weer toe aan de saus en schep de saus erover. Serveer onmiddellijk.
Serveert: 4
Portie1kipfiletcalorieën346kcal (17%)Koolhydraten30g (10%)Eiwit29g (58%)Vet11g (17%)Verzadigd vet2g (10%)Meervoudig onverzadigd vet1gEnkelvoudig onverzadigd vet6gTrans vet1gcholesterol75mg (25%)Natrium681mg (28%)Potassium546mg (16%)Vezel2g (8%)Suiker1g (1%)Vitamine A131IU (3%)Vitamine C19mg (23%)Calcium37mg (4%)Ijzer3mg (17%)
Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.
creditSource link