
Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.
Deze ouderwetse havermoutcake is gemaakt van heerlijk gerolde haver en gegarneerd met een topping van geroosterde kokos en pecannoten waar je voor zult sterven! Deze cake is een oudje maar een goodie!
Ik hou van ouderwetse recepten die al jaren worden doorgegeven! Je moet de perfecte donzige pannenkoeken van mijn oma, haar heerlijke zelfgebakken brood of haar eenvoudige maar perfect heerlijke taartbodem proberen. Je kunt niet fout gaan met zulke beproefde recepten!

Wat is havermoutcake?
Klassieke recepten gaan de geschiedenis in omdat ze de beste zijn! Er is gewoon geen argument dat mensen dol zijn op een goede oude chocoladetaart, een heerlijke pompoentaart of zelfs (vooral) zelfgebakken brood. Deze ouderwetse havermoutcake is er zo een! Het cakebeslag doet me denken aan een stukje zelfgemaakt bananenbrood zonder de bananen. De textuur is een beetje anders vanwege de haver, maar het heeft klassieke nootmuskaat, kaneel en bruine suiker.
Terwijl je de havermoutcake bakt, komt het beste deel (naar mijn mening!) daarna. De topping. Ik kan dat deel nauwelijks zeggen zonder dat het water me in de mond loopt. Deze frosting is gemaakt met bruine suiker, boter, geraspte kokos en pecannoten… En jullie weten allemaal dat mijn liefde voor boterpecannoten diep zit, dus ik ben natuurlijk dol op dit recept! (Voor iedereen die niet van noten houdt, maak je geen zorgen, je kunt ze weglaten!). Het glazuur wordt op de cake gedaan en bakt dan een minuut of twee tot het licht krokant is. Samen proeven… Nou, dat moet je zelf weten!
Ingrediënten in Havermoutcake
Deze zelfgemaakte ouderwetse havermoutcake maakt gebruik van traditionele ingrediënten en haalt alles uit de kast om indruk te maken op je smaakpapillen. Het is zo lekker dat het liefde op de eerste hap zal zijn!
Taart
- Havermout: Havermout heeft de beste smaak en textuur voor deze cake.
- Kokend water: Je weekt de havermout in kokend water terwijl je alle ingrediënten bij elkaar brengt.
- Boter: In dit recept heb ik ongezouten boter gebruikt. Laat het uit zodat het zacht kan worden tot kamertemperatuur voordat je het mengt.
- kristalsuiker: Dit geeft natuurlijk een zoete smaak aan de taart!
- Bruine suiker: Mis de diepe en heerlijke smaak van bruine suiker niet
- Eieren: Dit zal het basismengsel aan elkaar binden.
- Bakpoeder: Dit zal je cake helpen rijzen en zacht worden:
- Zout: Het zout versterkt alle smaken in de cake.
- Gemalen kaneel en gemalen nootmuskaat: Deze twee smaken samen halen mij elke keer weer in een recept! Ze zijn zo lekker en stellen niet teleur in deze havermoutcake.
- Vanille-extract: Voeg een scheutje vanillesmaak toe met dit extract.
glazuur
- Boter: Ik gebruikte ongezouten boter in het glazuur en in de cake.
- Melk: De melk zal helpen om alles samen te mengen.
- Vanille-extract: Het toevoegen van wat vannila versterkt de zoete smaak van het glazuur.
- Bruine suiker: Deze zoete smaak karamelliseert en bindt de ingrediënten samen tot een glazuur.
- Geraspte Kokos: Ik krijg gezoete geraspte kokos voor het glazuur.
- Gehakte pecannoten: Deze zijn volledig optioneel, maar ze voegen een heerlijke smaak en textuur toe!
Hoe maak je een zelfgemaakte havermoutcake?
Deze cake is eenvoudig en als je het eenmaal hebt gemaakt, blijf je terugkomen en het keer op keer maken! Ik kan niet wachten tot je het probeert!
Taart
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 350°. Smeer een 9×13 pan en opzij zetten.
- Week de havermout: Voeg in een middelgrote kom de havermout en het kokende water toe. Laat staan terwijl de rest van het beslag klaar is.
- Ritme: Klop in een grote kom de boter en beide suikers op middelhoog vuur tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de eieren toe en mix tot gecombineerd.
- Garde en combineer: Klop in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat samen. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix tot een geheel. Voeg de vanille en geweekte haver toe. Mix tot gecombineerd.
- Bakken: Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak 30-40 minuten, tot een tandenstoker schoon uit het midden van de cake komt.
glazuur
- Maak glazuur en voeg toe aan cake: Terwijl de cake aan het bakken is, bereid je het glazuur door de gesmolten boter door elkaar te roeren. melk, vanille, bruine suiker, kokos en pecannoten. Als de cake klaar is met bakken, giet je het glazuur over de hete cake.
- Braden: Zet de oven op de grill en braad de frosted cake 1-2 minuten, totdat de randen van de kokosnoot beginnen te roosteren. Dit gebeurt snel, dus loop niet weg van de oven terwijl deze broeit.
- Stoer: Laat de cake 20-30 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert. Je kunt de havermoutcake ook helemaal afkoelen voordat je hem serveert.

Snelle haver versus gerolde haver
Dit recept voor havermoutcake vereist het gebruik van gerolde haver en I zeer stel voor dat je je daaraan houdt wanneer je dit recept maakt! Snelle haver is veel dunner dan gerolde haver. Vanwege dit verschil in textuur, zal havermout resulteren in een veel taaier en betere textuur in deze havermoutcake!

Kan ik havermoutcake van tevoren maken?
Ja! Deze cake blijft zo goed, je weet nooit wanneer hij gaar is! Maak het gewoon om het op je aanrecht te bewaren in een luchtdichte verpakking. Het blijft 2-3 dagen zitten!

-
Verwarm de oven voor op 350°. Smeer een 9×13 pan en leg het opzij.
-
Voeg in een middelgrote kom de havermout en het kokende water toe. Laat staan terwijl de rest van het beslag klaar is.
-
Klop in een grote kom de boter en beide suikers op middelhoog vuur tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de eieren toe en mix tot gecombineerd.
-
Klop in een middelgrote kom de bloem, bakpoeder, zout, kaneel en nootmuskaat samen. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix tot een geheel. Voeg de vanille en geweekte haver toe. Mix tot gecombineerd.
-
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak 30-40 minuten, tot een tandenstoker schoon uit het midden van de cake komt.
glazuur
-
Terwijl de cake aan het bakken is, bereid je het glazuur door de gesmolten boter door elkaar te roeren. melk, vanille, bruine suiker, kokos en pecannoten. Als de cake klaar is met bakken, giet je het glazuur over de hete cake.
-
Zet de oven op de grill en braad de frosted cake 1-2 minuten, totdat de randen van de kokosnoot beginnen te roosteren. Dit gebeurt snel, dus loop niet weg van de oven terwijl deze broeit.
-
Laat de cake 20-30 minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert. Je kunt de cake ook helemaal afkoelen voordat je hem serveert.
Serveert: 12
calorieën313kcal (16%)Koolhydraten36g (12%)Eiwit3g (6%)Vet19g (29%)Verzadigd vet10g (50%)Meervoudig onverzadigd vet2gEnkelvoudig onverzadigd vet5gTrans vet1gcholesterol58mg (19%)Natrium228mg (10%)Potassium114mg (3%)Vezel2g (8%)Suiker30g (33%)Vitamine A403IU (8%)Vitamine C1mg (1%)Calcium38mg (4%)Ijzer1mg (6%)
Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.
creditSource link