Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.
Geniet van dit zelfgemaakte carne asada-recept gemarineerd in heerlijke Mexicaanse smaken en kruiden. Deze sappige en malse zijsteak wordt tot in de perfectie gegrild om zo te verslinden of in een van uw favoriete Mexicaanse gerechten.
Deze carne asada barst van de smaak van zichzelf, maar ik gebruik het graag in plaats van ander vlees in een aantal van mijn favoriete Mexicaanse recepten. Probeer het in deze chimichanga’s, deze makkelijke fajitas, of zelfs in een lekkere salade. De mogelijkheden voor dit recept zijn eindeloos, dus ik maak graag extra voor restjes omdat ik weet dat ik het ga gebruiken!
Wat is Carne Asada?
Carne Asada is een dunne snee van gemarineerd rundvlees dat wordt gegrild en gesneden om te gebruiken in taco’s, burrito’s, nacho’s en vele andere Mexicaans geïnspireerde gerechten. Carne Asada vertaalt zich als “gegrild vlees” en staat bekend om hoe snel het kookt op de grill op hoog vuur. Dit recept is vooral heerlijk omdat het zoveel verschillende smaken gebruikt die gecombineerd worden, de smaak zal je van je sokken blazen!
Wanneer ik een Mexicaanse maaltijd maak met carne asada, is het altijd een favoriet van het publiek. Iedereen die het eet houdt van de gemarineerde smaken en de verkoolde randen van het gegrilde rundvlees. Omdat deze dun gesneden malse steak zo heerlijk is, is hij de ster van elk recept waarin ik hem gebruik! Maak deze maaltijd compleet met mijn bonen, zelfgemaakte tortilla’s en Mexicaanse rijst.
Welke ingrediënten heb ik nodig om Carne Asada te maken?
Carne Asada lijkt misschien veel ingrediënten, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk te combineren! Het enige wat je nodig hebt zijn de zijsteak en de ingrediënten voor de marinade. Zie de receptenkaart onderaan het bericht voor exacte afmetingen.
- Flank steak: Het is belangrijk om vlees van hoge kwaliteit te gebruiken voor carne asada, zodat het snel marineert en goed snijdt als je klaar bent om te eten. Je kunt ook een roklapje vlees gebruiken. Het stuk rundvlees zal dit gerecht maken of breken!
- Olijfolie: Elke soort olie zal werken. Ik geef de voorkeur aan olijfolie vanwege de voedingswaarde.
- Limoensap: Door limoen toe te voegen ontstaat mals en smaakvol vlees!
- Sinaasappelsap: Het zuur en de enzymen uit het sinaasappelsap zorgen voor malsheid de biefstuk waardoor het erg vochtig blijft.
- Sojasaus: ik gebruik graag Sojasaus vanwege zijn rokerige en zoute smaak.
- Knoflook: Deze marinade heeft veel knoflook wat bijdraagt aan de smaakvolle marinade.
- Oregano: Ik ben dol op het gebruik van oregano in Mexicaanse gerechten, het is een goede aanvulling op de andere kruiden.
- Komijn: Een heerlijke specerij die gebruikt wordt in de Mexicaanse keuken.
- Chili poeder: Deze specerij zit boordevol smaak en een vleugje warmte.
- Zout: Rundvlees heeft altijd zout nodig om alle smaken samen te versterken.
- Peper: De peper voegt een beetje warmte toe en helpt het zout in evenwicht te brengen.
Hoe maak je Carne Asada
Het beste van dit carne asada-recept is dat het supergemakkelijk te maken is. Je hoeft het vlees alleen even de tijd te geven om te marineren, maar de rest komt heel snel samen!
- Bereid het vlees voor: Plaats de zijsteak in een afsluitbare zak ter grootte van een liter en leg deze opzij.
- Maak de marinade: In een middelgrote kom, combineer de rest van de vermelde ingrediënten en klop tot gecombineerd.
- Marineer je vlees: Giet de marinade in de zak met de zijsteak. Sluit goed af en verwijder overtollige lucht. Bewaar in de koelkast en marineer minimaal 2 uur of zo lang als een nacht. Hoe langer je het vlees kunt marineren, hoe smaakvoller en malser het wordt. Draai de zak af en toe om en zorg ervoor dat deze aan alle kanten gelijkmatig marineert. Als u klaar bent om het vlees te grillen, laat u de biefstuk uit de marinade lopen en gooit u de carne asada-marinade weg.
- Kok: Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Leg de steak op de grill en bak ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, slechts één keer omdraaien. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van je steak. Kook tot de interne temperatuur 140-145° Fahrenheit of 130° Farhenheit voor medium-rare aangeeft met een vleesthermometer. Laat 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.
- Plak: Snijd dunne reepjes biefstuk tegen de draad in. Geniet van het vlees zoals het is, of serveer in taco’s, burrito’s, nacho’s of salades.
Ideeën voor restjes
Mijn absoluut favoriete onderdeel van carne asada is hoe veelzijdig het is! Als je restjes hebt, zijn er nog een miljoen andere recepten waarin je het kunt gebruiken. Kijk eens naar deze receptideeën waarin je je carne asada kunt gebruiken. Misschien wil je dit recept verdubbelen zodat je er een paar kunt maken recepten de hele week!
- Taco’s
- Nacho’s
- Soepen
- Stoofpotjes
- Burrito’s
- Salades
- Boterhammen
- Enchilada’s
- Chilaquiles
- Fajita’s
- Chimichanga’s
Restjes bewaren
Als je restjes hebt, gooi ze dan niet weg! Je zult zo blij zijn om later de volgende dag van de restjes te genieten! Het beste deel van een maaltijd is tenslotte wanneer het goed smaakt, zo niet beter de volgende dag, zodat u niet hoeft te koken!
- ln de koelkast: Bewaar de carne asada in een luchtdichte trommel. Plaats het in uw koelkast en het zal maximaal vijf dagen meegaan.
- In de Diepvries: Bewaar carne asada in de vriezer om later te gebruiken in bijvoorbeeld soepen of stoofschotels! Zodra de carne asada is afgekoeld, plaatst u deze in een afsluitbare zak of een luchtdichte container. Vergeet niet de datum erop te vermelden! Het kan tot 3 maanden in je vriezer blijven.
- Opwarmen: Om uit de koelkast op te warmen, hoeft u het alleen maar in de magnetron te zetten of op te warmen in een koekenpan. Om het vlees uit de vriezer op te warmen, ontdooit u het een nacht in de koelkast. Vervolgens kunt u het in de magnetron, op het fornuis opwarmen of in bijna elk recept plaatsen.
-
Plaats de zijsteak in een afsluitbare zak ter grootte van een liter en leg deze opzij.
-
In een middelgrote kom, combineer de rest van de vermelde ingrediënten en klop tot gecombineerd.
-
Giet de marinade in de zak met de zijsteak. Sluit goed af en verwijder overtollige lucht. Bewaar in de koelkast en marineer minimaal 2 uur of zo lang als een nacht. Hoe langer je het vlees kunt marineren, hoe smaakvoller en malser het wordt. Draai de zak af en toe om en zorg ervoor dat deze aan alle kanten gelijkmatig marineert. Als u klaar bent om het vlees te grillen, laat u de biefstuk uit de marinade lopen en gooit u de marinade weg.
-
Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Leg de steak op de grill en bak ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, slechts één keer omdraaien. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van je steak. Kook tot de interne temperatuur 140-145° Fahrenheit of 130° Farhenheit voor medium-rare aangeeft. Laat 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.
-
Snijd de biefstuk in dunne plakjes tegen de draad in. Geniet van het vlees zoals het is, of serveer in taco’s, burrito’s, nacho’s of salades.
Serveert: 12
Portie4ozcalorieën179kcal (9%)Koolhydraten3g (1%)Eiwit25g (50%)Vet7g (11%)Verzadigd vet3g (15%)Meervoudig onverzadigd vet1gEnkelvoudig onverzadigd vet3gcholesterol68mg (23%)Natrium724mg (30%)Potassium439mg (13%)Vezel1g (4%)Suiker1g (1%)Vitamine A121IU (2%)Vitamine C6mg (7%)Calcium38mg (4%)Ijzer2mg (11%)
Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.
creditSource link