Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.
Maak je klaar voor liefhebbers van koekjesdeeg! Deze chocolate chip cookie dough dip is voor jou gemaakt. Nu kun je je favoriete koekjesdeegsmaak combineren met pretzels, fruit en andere koekjes, waardoor dit de beste dip is die je ooit hebt gehad!
Is dip niet absoluut de beste? Er zijn zoveel verschillende soorten die je kunt proberen, en ze passen overal bij! Je moet deze fantastische cannoli-dip, deze zoete fruitdip en deze perfecte toffee-appeldip proberen. Ze zijn allemaal zo lekker!
Wat is Chocolate Chip Cookie Dough Dip?
Het eerste dat ik mezelf afvroeg toen ik deze dessertdip bedacht, was: “Hoe maak ik deze dip lekker, eetbaar en licht?” en ik denk dat ik het onder de knie heb! Deze chocolate chip koekjesdeeg dip heeft de heerlijke smaak van koekjesdeeg, de lichte textuur van een fruitdip en het beste is, er zitten geen rauwe eieren in zoals koekjesdeeg, dus je kunt dit eten tot je hart tevreden is!
Ik ben dol op dipsauzen, vooral als ik een heerlijke zoete kan maken die niet gebruikelijk is. Ik ben dol op deze chocoladekoekdeegdip omdat de smaak klassiek is en ik weet dat mensen het lekker zullen vinden. Maar ik zie dit ook niet op elk feest en elke borrel, dus ik vind het leuk dat het net even anders is. Bovendien kunnen er zoveel andere dingen in worden ondergedompeld dat deze dip voor bijna iedereen werkt! Maak het voor je volgende feest of bijeenkomst en ik ben ervan overtuigd dat dit het eerste zal zijn dat van tafel wordt gegeten!
Ingrediënten in Chocolate Chip Cookie Dough Dip Recept
Maak je er klaar voor… Deze ingrediëntenlijst is zo eenvoudig en heerlijk, maar als je deze dingen bij elkaar optelt, wordt het zo geweldig! Bekijk de receptenkaart onderaan de post voor alle exacte afmetingen.
- Roomkaas: Laat je roomkaas een paar minuten op je aanrecht liggen voordat je deze dip gaat maken. Het zal zoveel gemakkelijker worden gemengd en ervoor zorgen dat er geen klontjes in je dip zitten.
- Boter: Ik gebruikte ongezouten boter die op kamertemperatuur was voordat ik deze dip maakte.
- Bruine suiker: De bruine suiker voegt een heerlijke en diepe smaak toe die bij de pittige roomkaas past.
- Poedersuiker: Ik gebruik graag poedersuiker omdat het zo goed oplost in de dip.
- Zout: Het zout versterkt alle andere ingrediënten.
- Vanille-extract: Een vleugje vanillesmaak is perfect in deze dip en laat het echt smaken als echt koekjesdeeg!
- Mini-chocoladestukjes: Ik gebruik halfzoete chocoladeschilfers, maar melkchocoladeschilfers of pure chocoladeschilfers werken ook prima!
Hoe maak je koekjesdeeg dip?
Deze chocoladekoekdeegdip duurt minder dan 5 minuten (dat is de totale tijd!) om te maken. Het is zelfs zo goed en zo gemakkelijk dat je het recept misschien gewoon wilt verdubbelen, zodat je zeker wat restjes voor jezelf hebt!
- Combineren: Voeg in een middelgrote kom roomkaas, boter, bruine suiker, poedersuiker, zout en vanille-extract toe.
- Mengen: Mix met een elektrische handmixer tot de ingrediënten glad en opgenomen zijn.
- Vouwen en chillen: Spatel de mini-chocoladestukjes erdoor en roer door. Dek af en zet in de koelkast tot het ongeveer 2 uur gekoeld is.
- Dienen: Serveer met graham crackers, zandkoekjes, fruit, pretzels of wat je maar wilt!
Gemakkelijke variaties
Als je deze dip een beetje wilt veranderen, heb ik een paar ideeën voor je! Dit zijn slechts een paar manieren waarop u deze chocoladekoekdeegdip uw eigen kunt maken!
- Maak het zoeter: Deze dip is zoet maar niet overdreven zoet. Als je het wat zoeter wilt, kun je naar eigen smaak gewoon meer poedersuiker toevoegen!
- Mix-ins: Maak deze dip elke keer anders door de chocoladestukjes te vervangen door toffeestukjes, mini m&m’s, stukjes Reese of een andere kleine traktatie waar je dol op bent.
Overgebleven dipsaus bewaren
Deze chocolate chip cookie dough dip is zo lekker en makkelijk op te bergen! Zet het in een luchtdichte verpakking in de koelkast en het is 3-5 dagen houdbaar. Dit is een heerlijke dip om van tevoren te maken!
-
Voeg in een middelgrote kom roomkaas, boter, bruine suiker, poedersuiker, zout en vanille-extract toe.
-
Mix met een elektrische handmixer tot de ingrediënten glad en opgenomen zijn.
-
Vouw de mini-chocoladestukjes erdoor. Dek af en zet in de koelkast tot het ongeveer 2 uur gekoeld is.
-
Serveer met graham crackers, zandkoekjes, fruit, pretzels of wat je maar wilt!
Serveert: 6
calorieën515kcal (26%)Koolhydraten56g (19%)Eiwit4g (8%)Vet31g (48%)Verzadigd vet19g (95%)Meervoudig onverzadigd vet1gEnkelvoudig onverzadigd vet6gTrans vet1gcholesterol73mg (24%)Natrium283mg (12%)Potassium80mg (2%)Vezel1g (4%)Suiker53g (59%)Vitamine A925IU (19%)Vitamine C1mg (1%)Calcium90mg (9%)Ijzer1mg (6%)
Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.
creditSource link