Mexicaanse rijst in restaurantstijl | De receptcriticus

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Deze Mexicaanse rijst is zo makkelijk te maken! Gesudderd tot het zacht is in bouillon, salsa en een mix van kruiden geeft het een ton van smaak, perfect om toe te voegen aan elk feest.

Als je Mexicaanse rijst hebt gehad in je favoriete Mexicaanse restaurant, kan het intimiderend zijn om het thuis opnieuw te maken! Maar laat me je verzekeren dat deze gemakkelijke Mexicaanse rijst snel klaar is, zonder te hakken en gewoon snel op het fornuis te laten sudderen. Het is perfect om te serveren bij deze fajita’s met kip, deze steak fajita’s of deze fajita’s met zalm!

Het bovenaanzicht van een pan vol gekookte Mexicaanse rijst. Het bovenaanzicht van een pan vol gekookte Mexicaanse rijst.

Mexicaanse rijst

Mexicaanse rijst in restaurantstijl is een makkie om thuis te maken, en als je het eenmaal hebt geprobeerd, wil je misschien niet meer terug naar gewone rijst op de eettafel! Het zit boordevol smaak, maar met een van mijn favoriete snelkoppelingsingrediënten, is het volledig gemaakt zonder te hakken (wat betekent dat het ook snel klaar is!).

In plaats van geplette of in blokjes gesneden tomaten, zoals veel recepten vereisen, voegen we om een ​​aantal redenen salsa toe als onderdeel van ons kookvocht. De salsa geeft onze rijst veel smaak, veel meer dan wanneer we alleen gewone tomaten zouden gebruiken. Het voegt kruiden, kruiden, tomaten, paprika’s en uien toe in één kopje, en het is een ingrediënt dat in de meeste voorraadkasten nooit ontbreekt. Als je wilt, of als je geen salsa hebt, kun je de salsa vervangen door tomatenblokjes uit blik en wat meer kruiden toevoegen.

Ingrediënten om Mexicaanse rijst te maken

Deze ingrediënten zijn eenvoudig en de meeste heb je waarschijnlijk al in huis! Bekijk de receptenkaart onderaan het bericht voor de exacte afmetingen.

  • Witte rijst: Ik gebruik graag langkorrelige witte rijst in dit recept.
  • Kippen bouillon: Gebruik natriumarme kippenbouillon (of groentebouillon) om smaak aan de rijst toe te voegen.
  • Tomatensalsa: Koop gewoon een pot hiervan in de winkel om dit gemakkelijk te maken. Je kunt deze rijst gemakkelijk mild, medium of heet maken, afhankelijk van de salsa die je kiest.
  • Kruiden: Knoflookpoeder, komijn, zout, chilipoeder (minder voor een mildere smaak), uienpoeder en zwarte peper

Hoe maak je Mexicaanse rijst

Deze Mexicaanse rijst smaakt alsof hij uit een restaurant komt! Je kunt het combineren met zowat elk Mexicaans gerecht, dus dit zal zeker een nietje bijgerecht in je huis worden!

  1. Combineren: Roer in een middelgrote koekenpan rijst, bouillon, salsa, knoflook, komijn, zout, chilipoeder, uienpoeder en peper door elkaar.
  2. Sudderen: Breng aan de kook op middelhoog vuur, zet het dan op middelhoog en laat 8-10 minuten sudderen, af en toe roeren, tot ongeveer de helft van de vloeistof is opgenomen.
  3. Omslag: Dek af, zet het vuur laag tot medium-laag, en laat sudderen tot ze zacht zijn, ongeveer 8-10 minuten, af en toe roeren.
2 foto's die laten zien hoe je Mexicaanse rijst kookt in een koekenpan. 2 foto's die laten zien hoe je Mexicaanse rijst kookt in een koekenpan.

variaties

Er zijn een paar manieren om dit recept te veranderen en het echt van jou te maken! Probeer een paar van deze variaties uit en je zult ontdekken wat je ervan vindt.

  • In blokjes gesneden groenten: Als je liever gesnipperde uien en paprika’s gebruikt, dan kan dat zeker! Bak gewoon in je koekenpan met een beetje olie tot ze zacht zijn voordat je de overige ingrediënten toevoegt.
  • Voeg wat warmte toe: Gebruik voor een pittige Mexicaanse rijst hete salsa of voeg een lepel Sriracha of hete saus toe.
  • Eiwit toevoegen: Roer voor een volledige maaltijdaanbieding wat voorgekookt rundergehakt of geraspte kip erdoor.
  • Heb je restjes? Gebruik het in taco’s, burrito’s of roer het door soep voor nog meer smaak.

Een kom Mexicaanse rijst gegarneerd met koriander en een schijfje limoen. Een kom Mexicaanse rijst gegarneerd met koriander en een schijfje limoen.

Restjes bewaren

Als je wat extra Mexicaanse rijst hebt, weet je zeker dat deze rijst de volgende dag net zo lekker smaakt! Kook wat extra en je kunt het toevoegen aan je lunch. Als de rijst is afgekoeld, kun je hem in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. Verwarm het ongeveer een minuut op hoog in uw magnetron of totdat het is opgewarmd.

Een close-up van een kom Mexicaanse rijst met een zilveren lepel die wat uitdeelt. Een close-up van een kom Mexicaanse rijst met een zilveren lepel die wat uitdeelt.


  • Roer in een middelgrote koekenpan rijst, bouillon, salsa, knoflook, komijn, zout, chilipoeder, uienpoeder en peper door elkaar.

  • Breng aan de kook op middelhoog vuur, zet het dan op middelhoog en laat 8-10 minuten sudderen, af en toe roeren, tot ongeveer de helft van de vloeistof is opgenomen.

  • Dek af, zet het vuur laag tot medium-laag, en laat sudderen tot ze zacht zijn, ongeveer 8-10 minuten, af en toe roeren.


Oorspronkelijk geplaatst op 20 januari 2020
Bijgewerkt op 19 mei 2022

Serveert: 4

calorieën210kcal (11%)Koolhydraten43g (14%)Eiwit7g (14%)Vet1g (2%)Verzadigd vet1g (5%)Meervoudig onverzadigd vet1gEnkelvoudig onverzadigd vet1gNatrium760mg (32%)Potassium338mg (10%)Vezel2g (8%)Suiker3g (3%)Vitamine A390IU (8%)Vitamine C1mg (1%)Calcium40mg (4%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Bijgerecht

Keuken Mexicaans-

trefwoord Mexicaanse rijst

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’ );
fbq( “init”, 1748581388781497 );

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Flavourfair.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart