Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.
Deze heerlijke ontbijttaco’s zijn tortilla’s belegd met aardappelen, knapperige bacon, zachte roerei en alle heerlijke toppings die je maar kunt bedenken! Vullend en smaakvol zijn deze taco’s de BESTE manier om de dag te beginnen.
Deze zijn perfect voor ons grote gezin omdat ze zo vullend zijn en het recept gemakkelijk naar boven of beneden kan worden aangepast om de benodigde hoeveelheid te maken. Voor een paar van de andere favoriete ontbijtmaaltijden van mijn familie, probeer deze Quick 45 Minute Cinnamon Rolls, deze heerlijke Duitse pannenkoeken of deze geweldige ontbijtschotel.
De beste ontbijttaco’s
Ik had een vriend in Texas die me liet zien hoe populair ontbijttaco’s kunnen zijn! Bij een bezoek aan Texas zijn er twee dingen die mensen in handen willen krijgen. Gerookte Borst. En wat ontbijttaco’s. De beste ontbijttaco’s zijn de eenvoudigste. Warme tortilla’s gevuld met zachte roerei, knapperige bacon en aardappelen zijn mijn favoriet. Dan nemen de toppings dingen over de top. Tal van koriander, verse tomaten, wat zelfgemaakte salsa en veel kaas.
Een ander ding dat mijn familie graag aan deze taco’s toevoegt, is zo eiwit! Gooi wat ontbijtworst bij dat spek en deze worden zo vullend. We houden van alle soorten taco’s in ons huis omdat ze zelfs de meest kieskeurige eters tevreden kunnen stellen. Je kunt zoveel of zo weinig toppings toevoegen als je wilt en ze perfect voor je maken! Maak wat van dit spul van tevoren en je gezin is de hele week helemaal klaar voor het ontbijt!
Welke ingrediënten zitten er in ontbijttaco’s?
Deze ingrediënten kunnen worden uitgewisseld, maar ik denk dat je, om een basisontbijttaco te maken, op zijn minst wat eieren, aardappelen, eiwitten nodig hebt en natuurlijk de tortilla niet! Bekijk de receptenkaart onderaan het bericht voor de exacte afmetingen.
- Olijfolie: Dit wordt gebruikt om de aardappelen te koken. Je kunt ook plantaardige of koolzaadolie gebruiken.
- Roodbruine aardappelen: Dit zijn mijn favoriete soorten aardappelen om te gebruiken voor ontbijtproducten.
- Paprika: Ik gebruik deze specerij graag in dit recept. Het voegt een unieke en heerlijke smaak toe.
- Eieren: Ik probeer altijd grote eieren te gebruiken als ik kook.
- Melk: Ik heb in dit recept 1 procent melk gebruikt, maar voel je vrij om te gebruiken wat je bij de hand hebt.
- Zout en zwarte peper: Deze zijn voor het kruiden van de eieren!
- Spek: Bak de bacon vooraf gaar. Ik hou van extra knapperige bacon in mijn taco’s omdat de toegevoegde textuur perfect is!
- Tortilla’s: Ik gebruik bloemtortilla’s omdat ze flexibeler zijn.
- Beleg: Cheddar kaas, druiventomaten (in plakjes), koriander en salsa.
Laten we wat taco’s maken!
Deze ontbijttaco’s zijn super simpel in elkaar te zetten. Je kookt gewoon alle afzonderlijke onderdelen en dan komen ze allemaal gemakkelijk samen met weinig poespas of voorbereiding.
- Kook de aardappelen: Verhit een grote koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden aardappel toe, voeg het zout en de paprika toe. Roer om te combineren. Laat ongeveer 8-10 minuten koken (slechts een paar keer roeren om aanbakken te voorkomen, maar wel knapperig te laten worden) tot de aardappelen zacht zijn en een beetje knapperig aan de buitenkant. Schep de aardappelen op een bord en leg ze opzij.
- Voeg het spek toe: Voeg in dezelfde koekenpan het spek toe en laat het ongeveer 5-7 minuten krokant bakken. Verwijder vervolgens op een bord en droog af met keukenpapier. Snijd de plakjes doormidden.
- Eieren kloppen: In een middelgrote kom garde de eieren met de melk en meng er dan het zout en de peper door.
- Eieren koken: Spuit een kleine koekenpan met antiaanbakspray. Giet het eiermengsel erin. Roer af en toe terwijl de eieren koken om ze door elkaar te roeren.
- Monteren: Bedek de tortilla’s met de ontbijtaardappelen, bacon en roerei. Werk af met eventuele extra toppings. Serveer warm en geniet.
Tips
Bespaar jezelf wat tijd en moeite met deze snelle tips voor het maken van ontbijttaco’s. Ze zijn vooral handig als je in een tijdnood zit!
- Kan ik diepgevroren aardappelen gebruiken? Ja! Om tijd te besparen met de aardappelen werken voorgesneden en diepgevroren aardappelen goed. Je kunt zelfs bevroren aardappelpartjes gebruiken als je die bij de hand hebt.
- Verwarm de tortilla’s: Zorg dat de tortilla’s goed opgewarmd zijn! Meeltortilla’s zijn het beste voor ontbijttaco’s omdat ze erg flexibel zijn, MAAR je kunt maïstortilla’s ook gebruiken voor een glutenvrije optie. Spuit een grote pan met antiaanbakspray en gooi de tortilla’s erin en laat ze opwarmen en krokant zijn voordat je de vulling toevoegt.
Kan ik ontbijttaco’s van tevoren maken?
Ja! Je kunt de vulling (eieren, aardappelen, enz.) van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het zal ongeveer 3 dagen duren. Als je klaar bent om te eten, warm dan de vulling op, voeg het toe aan een tortilla en geniet ervan!
-
Verhit een grote koekenpan met de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden aardappel toe, voeg het zout en de paprika toe. Roer om te combineren. Laat ongeveer 8-10 minuten koken (slechts een paar keer roeren om aanbakken te voorkomen, maar wel knapperig te laten worden) tot de aardappelen zacht zijn en een beetje knapperig aan de buitenkant. Schep de aardappelen op een bord en zet apart.
-
Voeg in dezelfde koekenpan het spek toe en laat het ongeveer 5-7 minuten krokant bakken. Verwijder op een bord en droog af met keukenpapier. Snijd de plakjes doormidden.
-
Klop in een middelgrote kom de eieren met de melk los en meng het zout en de peper erdoor.
-
Spuit een kleine koekenpan met antiaanbakspray. Giet het eiermengsel erin. Roer af en toe terwijl de eieren koken om ze door elkaar te roeren.
-
Bedek de tortilla’s met de ontbijtaardappelen, bacon en roerei. Werk af met eventuele extra toppings. Serveer warm en geniet.
Bijgewerkt op 26 mei 2022
Serveert: 6
calorieën372kcal (19%)Koolhydraten29g (10%)Eiwit13g (26%)Vet23g (35%)Verzadigd vet6g (30%)Meervoudig onverzadigd vet4gEnkelvoudig onverzadigd vet11gTrans vet1gcholesterol179mg (60%)Natrium726mg (30%)Potassium470mg (13%)Vezel2g (8%)Suiker2g (2%)Vitamine A337IU (7%)Vitamine C4mg (5%)Calcium87mg (9%)Ijzer3mg (17%)
Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.
!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’ );
fbq( “init”, 1748581388781497 );
creditSource link