Zelfgemaakt Eenvoudig Zelfgemaakt Tahinisaus Recept

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Maak je klaar voor de beste tahinisaus die je ooit hebt geproefd! Hierdoor smaakt elke falafel, groente of salade lekkerder en het duurt nog geen 5 minuten om alles in elkaar te zetten!

Ik hou van een goede saus. Ze verheffen elke maaltijd en voegen niet alleen een heerlijke smaak toe, maar ook een romige textuur. Probeer enkele van mijn andere favoriete sauzen, zoals deze zelfgemaakte Alfredo-saus, deze makkelijke, gemakkelijke BBQ-saus of deze geweldige knoflook-aiolisaus.

Een kom tahinisaus op een bord met groenten.  Een plastic zeeflepel schept wat saus uit. Een kom tahinisaus op een bord met groenten.  Een plastic zeeflepel schept wat saus uit.

Wat is Tahinisaus?

Tahinisaus is een romige saus op basis van zeedieren die populair is in de Mediterrane en Midden-Oosterse keukens. Het wordt vaak gebruikt op falafels, groenten, als saladedressing of op een pitabroodje. De smaak is een beetje nootachtig, van de tahinipasta die wordt gebruikt, maar heeft ook een lichte citrussmaak van de citroen. Het eindresultaat is een heerlijk romige saus die bedoeld is om te dippen! Het is vergelijkbaar in gebruik met hummus!

Ik hou ervan als ik iets kan maken dat elk recept in slechts een paar minuten naar een hoger niveau tilt. Het is zo snel en gemakkelijk en het kan in minder dan 10 minuten worden gemaakt. Deze saus is zo veelzijdig vanwege zijn nootachtige en smaak. Omdat ik het voor zoveel dingen kan gebruiken, maak ik altijd extra en bewaar ik het in de koelkast voor later. Mijn kinderen zijn er dol op als naschoolse snack om hun wortelen in te dippen. Ze slikken het op. Dit is zo heerlijk, je zult er dol op zijn!

Ingrediënten in Tahinisaus

Deze ingrediëntenlijst in dit recept voor tahinisaus is vrij kort. Het enige waarop je misschien vooruit moet plannen, is de Tahini-pasta. Maar je kunt dat vinden op Amazon of bij je plaatselijke supermarkt in het internationale gangpad. Bekijk de receptenkaart onderaan het bericht voor de exacte afmetingen.

  • Citroensap: U kunt vers citroensap of sap uit een fles gebruiken.
  • Knoflookteentjes: Ik gebruik graag verse knoflookteentjes in mijn recepten, maar als je gehakte knoflook in een snuifje moet gebruiken, dan kun je dat ook gebruiken. ½ theelepel staat meestal gelijk aan ongeveer 1 teentje knoflook.
  • Tahini: De tahinipasta zorgt voor die heerlijke en aardse nootachtige smaak.
  • Komijn: Ik ben dol op de uitgesproken smaak die komijn aan elk recept geeft.
  • Zout: Het zout zal alle smaken in de saus versterken.
  • Water: Gebruik dit om de saus uit te denken naar de textuur van jouw smaak. Voeg meer water toe om het meer op een saladedressing te laten lijken die je overal op kunt sprenkelen.

Hoe maak je Tahinisaus?

Neem 5 minuten van je tijd om dit tot een goed einde te brengen en je zult er geen spijt van krijgen! Het is zo goed!

  1. Mengen: Mix in een keukenmachine het citroensap en de knoflookteentjes.
  2. Deformatie: Giet met een zeef de citroen en knoflook in een kom en gooi eventuele stukjes weg.
  3. Combineren: Voeg in dezelfde kom de tahini, komijn en zout toe en klop door elkaar.
  4. Voeg water toe: Voeg beetje bij beetje het water toe tot het de gewenste dikte heeft.
  5. Dienen: Je kunt de bovenkant bestrooien met wat peterselie en sesamzaadjes (optioneel) en vervolgens serveren met pita of groenten.
4 foto's die laten zien hoe je de ingrediënten in een keukenmachine doet en ze door elkaar mixt. 4 foto's die laten zien hoe je de ingrediënten in een keukenmachine doet en ze door elkaar mixt.

variaties

Tahinisaus kan eenvoudig worden veranderd door verschillende verse kruiden toe te voegen. Enkele populaire om aan de saus toe te voegen zijn peterselie, basilicum, dille of zelfs koriander! Gebruik ze als garnering of pureer ze met je keukenmachine tot in de saus.

Het bovenaanzicht van een kom met tahinisaus gegarneerd met peterselie en sesamzaadjes en een sneetje pitabroodje dat erin wordt gedompeld. Het bovenaanzicht van een kom met tahinisaus gegarneerd met peterselie en sesamzaadjes en een sneetje pitabroodje dat erin wordt gedompeld.

Restjes bewaren

Deze tahinisaus is goed te bewaren, zodat je hem het hele seizoen kunt hebben! Doe het in een luchtdichte pot of pot en zet het in de koelkast. Het zal tot 6 maanden duren.

Een driehoek van pitabroodje dat in een kom met tahinisaus wordt gedompeld. Een driehoek van pitabroodje dat in een kom met tahinisaus wordt gedompeld.


  • Mix in een keukenmachine het citroensap en de knoflookteentjes.

  • Giet met een zeef de citroen en knoflook in een kom en gooi eventuele stukjes weg.

  • Voeg in dezelfde kom de tahini, komijn en zout toe en roer door elkaar.

  • Voeg beetje bij beetje het water toe tot het de gewenste dikte heeft.

  • Serveer met pita of groenten.



Serveert: 8

calorieën178kcal (9%)Koolhydraten7g (2%)Eiwit5g (10%)Vet16g (25%)Verzadigd vet2g (10%)Meervoudig onverzadigd vet7gEnkelvoudig onverzadigd vet6gNatrium84mg (4%)Potassium140mg (4%)Vezel1g (4%)Suiker1g (1%)Vitamine A22IUVitamine C1mg (1%)Calcium44mg (4%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Saus

Keuken Mediterraan, Midden-Oosten

trefwoord Tahin Dip

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’ );
fbq( “init”, 1748581388781497 );

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Flavourfair.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart