Makkelijk te maken Kip Shoarma Recept

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Deze kipshoarma uit het Midden-Oosten zit boordevol smaakvolle kip die is gekruid met een heerlijke reeks kruiden. Het is een geweldige lunch of diner waar iedereen gek van zal worden!

Ik hou van een goede kipschotel, en deze shoarma is geen uitzondering! Probeer eens wat andere kipgerechten zoals deze knoflook-champignonkip, deze heerlijke gebakken honing-sesamkip en een van mijn favorieten aller tijden; dit trouw met me kip!

Kipshoarma verpakt in een pitabroodje met wat groenten. Kipshoarma verpakt in een pitabroodje met wat groenten.

Wat is Kip Shoarma?

Als je nog nooit kipshoarma hebt gehad (of ervan hebt gehoord), dan staat je een heerlijke maaltijd te wachten! Ik breng deze kip op smaak met mijn heerlijke shoarmakruiden. Het kruidenmengsel is gevuld met knoflook, komijn, kaneel en een paar andere die een heerlijke smaakmix vormen. Je kunt het kruid gebruiken als rub of marinade op groenten of andere eiwitten. Mijn favoriete manier om het te gebruiken is op kip!

Ik meng de kruiden met citroensap en olie om een ​​marinade te maken. Ik laat mijn kip minstens een uur weken (als je de tijd hebt, laat het dan een nacht weken om de smaak in je vlees te laten trekken!). Daarna grill ik de kip (waardoor dit het perfecte recept is om het zomergrillseizoen te beginnen!), en ik doe het in een pitabroodje samen met wat andere groenten. De combinatie van de gekookte kip vermengd met verse, knapperige groenten is hemels! Maak dit voor lunch of diner! Maar wat je ook kiest, verdubbel dit recept zodat je de hele week kunt genieten van de restjes!

Ingrediënten in dit Kip Shoarma Recept

Als je eenmaal alle ingrediënten hebt om deze kipshoarma te maken, dan kom je steeds weer terug op dit recept! Door je eigen kruiden thuis te maken, heb je volledige controle over de smaken, en dit recept is er zeker een die je niet wilt missen. Bekijk de receptenkaart onderaan het bericht voor de exacte afmetingen.

  • Kippendijen: Kippendijen zonder botten zijn het beste om te gebruiken omdat ze zo sappig en mals zijn. Je kunt ook kipfilets gebruiken als je dat in huis hebt!
  • Komijn: Dit is een rijke en pittige specerij met een subtiele hint van citrusaroma.
  • Paprika: Je kunt in dit recept gerookte paprika of gewone paprika gebruiken.
  • Gemalen Koriander: Wist je dat korianderzaad is waar koriander vandaan komt? De bladeren en stengel van koriander worden koriander genoemd!
  • Kurkuma: Kurkuma is een klassieke smaak in kipshoarma.
  • Gedroogde oregano: Deze diepe en aardse smaak voegt een heerlijke toets toe aan de algehele smaak.
  • Kardemom: De smaak van kardemom is muntachtig met een vleugje peper.
  • Kaneel: Deze zoete stof zorgt voor een heerlijk contrast met de kruiden.
  • Zout en zwarte peper: Deze zullen alle andere smaken in de mix versterken.
  • Olijfolie: Dit is de basis waar je de marinade van maakt.
  • Citroensap: Dit voegt een heldere smaak toe aan de kruiden.
  • Knoflook: Je kunt knoflookteentjes of gehakte knoflook uit de koelkast gebruiken! Ik gebruikte knoflookpoeder toen ik mijn kruiden van tevoren bereidde.

Hoe maak je kip shoarma

Dit recept is zo eenvoudig en gemakkelijk, en toch is het doordrenkt met een intense en heerlijke smaak. Je kunt dit zelfs supergemakkelijk voor jezelf maken en dit toevoegen aan een rotisserie-kip en een salade afmaken met deze gearomatiseerde kip!

  1. Voeg kip toe aan zak: Doe de kip in een afsluitbare plastic zak en zet apart.
  2. Bereid de kruiden voor: Om de shoarma-kruiden te bereiden, voegt u de komijn, paprika, koriander, kurkuma, kaneel, oregano, kardemom en zout en peper toe aan een grote kom. Roer dan om te combineren.
  3. Maak de marinade en marineer de kip: Voeg voor de marinade de olijfolie, het citroensap en de gehakte knoflook toe aan een kom. Garde in het kruidenmengsel. Giet over de kip in de zak. Sluit de zak en marineer hem vervolgens in de koelkast voor minstens een uur of zo lang als een nacht.
  4. Kok: Verwarm een ​​grill op middelhoog vuur. Kook de kip ongeveer 6-8 minuten aan elke kant of tot de sappen helder zijn en het vlees volledig gaar is. Snijd in dunne plakjes vlees als je van plan bent om het in een pitabroodje of een salade te doen.
4 foto's die laten zien hoe je de marinade maakt en de kip grillt. 4 foto's die laten zien hoe je de marinade maakt en de kip grillt.

Hoe dit te serveren?

Deze kipshoarma is zo veelzijdig en kan in zoveel verschillende maaltijden worden gebruikt! Hier zijn nog enkele ideeën voor het gebruik van deze kip!

  • Op een salade: Ik ben altijd op zoek naar smaakvolle en heerlijke eiwitten om op een bedje van greens te serveren en deze kip is daar perfect voor. Het heeft van zichzelf veel smaak, dus je kunt het eenvoudig houden met wat babyspinazie of gemengde groenten, samen met misschien wat wortelen en komkommers. Mix het allemaal en dan heb je een salade die je echt zal vullen!
  • Hoofdgerecht: Wil je deze kipshoarma als hoofdgerecht grillen, dan kan dat ook! Serveer het naast een salade, wat plat brood en misschien zelfs wat rijst!
  • Op een broodje: Ik vind het heerlijk om deze kip toe te voegen aan een pitabroodje en er vervolgens wat groenten op te garneren. Sommige die ik graag gebruik zijn rode uien, sla en tomaten. Maak het je eigen, het past echt bij bijna alles!

Een schotel met gekookte kipshoarma. Een schotel met gekookte kipshoarma.

Restjes bewaren

Als je restjes hebt, kun je ze in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren. Ze gaan ongeveer 3-4 dagen mee. Als je klaar bent om het te eten, kun je het ongeveer 1-2 minuten opwarmen in de magnetron op de hoogste stand of totdat het helemaal is opgewarmd.

Een pita op een bord belegd met groenten en kipshoarma. Een pita op een bord belegd met groenten en kipshoarma.


  • Doe de kip in een afsluitbare plastic zak en zet apart.

  • Om de shoarma-kruiden te bereiden, voegt u de komijn, paprika, koriander, kurkuma, kaneel, oregano, kardemom en zout en peper toe aan een kleine kom. Roer om te combineren.

  • Voeg voor de marinade de olijfolie, het citroensap en de gehakte knoflook toe aan een kom. Klop het kruidenmengsel erdoor. Giet over de kip in de zak. Sluit de zak en marineer in de koelkast gedurende minstens een uur of zo lang als een nacht.

  • Verhit een grill op middelhoog vuur. Kook de kip ongeveer 6-8 minuten aan elke kant of tot de sappen helder zijn en het vlees volledig gaar is.



Serveert: 8

calorieën204kcal (10%)Koolhydraten2g (1%)Eiwit22g (44%)Vet12g (18%)Verzadigd vet2g (10%)Meervoudig onverzadigd vet2gEnkelvoudig onverzadigd vet7gTrans vet1gcholesterol108mg (36%)Natrium393mg (16%)Potassium324mg (9%)Vezel1g (4%)Suiker1g (1%)Vitamine A284IU (6%)Vitamine C3mg (4%)Calcium25mg (3%)Ijzer2mg (11%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Avondeten

Keuken Midden-Oosten

trefwoord kipshoarma, glutenvrij

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’ );
fbq( “init”, 1748581388781497 );

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Flavourfair.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart